Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyál - Szabadidő Programok képes leírás - Gyál.tlap.hu
részletek »

Gyál - Szabadidő Programok - Gyál.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyal.tlap.hu » Gyál - Szabadidő Programok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Gyál Városi Népdalkör

Gyál Városi Népdalkör

A Gyál Városi Népdalkör 1986-án alakult az egykori Szabadság MGTSZ patronálásával. A népdalkör megalapítója Csizmadia Benedek aki a szervezésében és az elindításában is igen nagy szerepet vállalt. Az alapító emlékének tiszteletére a népdalkör 20 évfordulóján indítottuk útnak a Népdalkörök Tavaszi Találkozója címet viselő évente megrendezésre kerülő rendezvényt, Benedek naphoz igazodva. A népdalkör 24 tagból álló vegyes kórusként indult, a magyar népdalok, hagyományok megismerése és megismertetése volt a cél. Településünk lakossága igen sokrétű, az ország minden tájáról érkeztek a főváros vonzása miatt. Szülőföldük hagyományát, dalait magukkal hozták, így megismerkedhettek szinte az egész ország néphagyományával. Ruhái: 1987-ben Mezőkövesdi fehér hímzett blúz a Termelőszövetkezet, majd 1994- ben kékfestő ruha a helyi Polgármesteri Hivatal segítségével készült el. 1988-ban a Magyar Rádió Népdalkörök pódiuma című műsorban a népdalkör sikeresen bemutatkozott, ez a felvétel rendszeresen hallható volt a rádióban. A népdalkörök között elsőként léphettek fel az Ócsai és a Veresegyházi népdalkörrel amatőr együttesként népszerű profi művészekkel. Lemezen, kazettán, rádióban lehetett hallani a dalokat.

Gyáli Mazsorett Csoport

Gyáli Mazsorett Csoport

A Gyáli Mazsorett Csoport 2001-óta működik a lelkes tanárnő Bittera Zsuzsa vezetésével. Akkor három gyerekkel kezdtük a munkát, jelenleg közel negyvenen vagyunk. Az elmúlt évek alatt sok-sok koreográfia készült így a repertoár igen sokrétű. Műsorunkban megtalálható a klasszikus fúvós indulókon kívül a latin és jazz zenékre készült bemutatók. A menetgyakorlatokon kívül sok-sok színpadi műsorszámmal is felkészültünk. A mazsorett boton kívül használunk pom-pont, kalapot és más eszközöket is. 2008-tól működik a fegyver és zászlóforgató fiú csoport akik külön számokkal és a lányokkal közösen is szerepelnek. A Pestmegyei Sporttwirling és Majorette Szövetség tagjaiként évente többször veszünk részt a szövetség által rendezett versenyeken melyek közül néhányat már rendeztünk is. A korosztályos versenyeken sorra dobogós helyezéseket érünk el. Tagjai vagyunk a Magyar Majorette Szövetségnek is ahol mind egyéni, mind páros és csapat kategóriákban jó eséllyel igyekszünk kiharcolni az Európa bajnokságon való indulás jogát, ami 2009-ben több számban is sikerült. 2007-ben csatlakoztunk az Országos Twirling Szövetséghez (a twirling a mazsorett bot forgatásának sport változata, leginkább a ritmikus sport gimnasztikához áll közel.) A csapatból többen is versenyeznek már, az igen erős mezőnyben sorra dobogón végeznek.

Gyáli Nagycsaládosok egyesülete

Gyáli Nagycsaládosok egyesülete

Örömmel értesítünk minden nagy családost, hogy Április 12-én megalakult a Micimackó és Barátai Gyáli nagycsaládos tagcsoport 15 családdal de mára, 32 családra bővültünk.Az Országos Nagycsaládos Egyesületnél vagyunk egyéni tagok.Vezetöje a csoportnak Bódig Lászóné Erika, helyettese és Fehérvári Imréné Kati.

Lovas Programok

Lovas Programok

Kellemes pihenést, szórakozást, kikapcsolódást kínálunk Önnek és kedves családjának, ha bizalommal fordul hozzánk hosszabb szabadsága vagy rövidebb hétvégi időtöltése alatt. Lovasprogramjaink színes skálája várja itt, festői környezetben, mint lovasoktatás, karámban lovaglás, tereplovaglás. A legkisbbeknek nyújtott szolgáltatásunk a pónilovon sétáltatás. Reméljük lovaglás közben szerzett felejthetetlen élményeivel térhet vissza a hétköznapok forgatagába. Jelenleg 12 lóval rendelkezünk. Lovas programjait kirándulásokkal fűszerezheti. Szolgáltatásaink között megtalálható a bértartás is. Ezeket a szolgáltatásokat szakképzett lovászaink irányítják.

Nemzeti Kamara Színház

Nemzeti Kamara Színház

A Színház - és Filmm∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;irc;vé sz Képzésért Alapítvány, valamint a Géniuszfilm közrem∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;irc;k ödé sév el 2002. augusztus 7-én megalakult a Nemzeti Kamara Színház és megkezdte munkáját. A Nemzeti Kamara Színház kizárólag magyar szerz∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;ilde;k darabjait játsza. Nem azért, mert a többit nem tartja játszhatónak, hanem mert azokra van más színház. A Nemzeti Kamara Színház vállalja, hogy az általa játszott darabokat nemcsak a vidék Magyarországára, hanem a kisebbségi létben, az elszakított ország-részeken él∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;ilde; honfitársainkhoz is eljuttatja. Vállalja és megszervezi mindazokat a rendezvényeket amelyek segítségével megóvhatók a Kárpát medencében vagy egyebütt szórványban él∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;ilde; magyarság nemzeti, kulturális értékei.

Tuti menü