Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyál linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Gyál képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: gyal.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
A gyáli iparosság története

A gyáli iparosság története

Gyálon 1945. el&ilde;tti id&ilde;szakban a lakossághoz képest is jelent&ilde;s számú iparos volt. Szervezettségüket tekintve kevés az információ, de az elbeszélésekb&ilde;l némiképpen képet kapunk az akkori közösségi életr&ilde;l. Összejöveteleket 'Iparoskör' néven tartották a Sándor Antal tulajdonát képez&ilde; közösségi épületben, ahol a Move (Magyar Országos Véder&ilde; Egyesület) Polgári kör, Sportkör is helyet kapott. A beszélgetéseken kívül jó hangulatú zenés estéket is szerveztek, melyeken általában sokan vettek részt, mivel itt volt lehet&ilde;ség a hétvégi kikapcsolódásokra. A jó hangulathoz a zenét helyi szervezés&irc; zenekar szolgáltatta, az étel-italról Kovács Józsi bácsi gondoskodott. Közismertebb iparosok, akik még máig is élnek az emlékeinkbe, részt vállaltak szervezésben, közös munkákban, melyre a háborút követ&ilde; id&ilde;szakban bizony nagy szükség volt.

Ablaküveg Mester

Ablaküveg Mester

Vállaljuk minden féle épület-üvegezést, fehér-szines katedrál, savmaratott, reflexiós, dróthálós üvegekkel, helyszíni kiszállással. Hő- és hangszigetelt üvegek: A hagyományos hőszigetelt üvegeken kívül fokozottan hőszigetelő üvegek forgalmazását és beépítését vállaljuk! Erkélyüvegek cseréje: Törött erkélyüvegek cseréje, biztosítók támogatásával! Tükrök, bútorüvegek,asztallapok, üvegajtók méretre, akár egyedi formára vágását, csiszolását ( élcsiszolás, fazettázás ) és fúrását vállaljuk.

Ácskalapács

Ácskalapács

Cégünk, az ÁcskalapÁcs Bt. fő profilja: tetőépítés, tetőszerkezet építés, tetőfedés, tető felújítás tetőtér beépítés, hőszigetelés, lambériázás, gipszkarton szerelés ácsmunkák, könnyűszerkezetes épület, garázs, melléképület, terasz, előtető, szaletli, kocsibeálló, stég - építés, készítés fából és egyéb ácsmunka Telephelyünk Vecsésen (Pest megye, Bp. mellett) található. Minden felkérésre részletes árajánlatot adunk.

Ady Endre általános iskola

Ady Endre általános iskola

Mi a titkuk? Talán az, hogy nem felülről várják az útmutatást a Hogyan tovább? kérdésre, hanem alkalmazkodva a körülöttük végbement változásokhoz, együtt húzó csapatként vesznek részt a célok megfogalmazásában, megvalósításában. Hitem szerint a gyáli Ady Endre Általános Iskola is ilyen közösség. Tevékenységünk, pedagógiai munkánk egyik fő jellemzője az emberközpontúság, ami alatt a gyermek, a pedagógus, a pedagógiai munkát segítő dolgozó, a szülő és a fenntartó partneri kapcsolatát értjük. Működésünket együtt hatja át a hagyományok, nemzeti értékek tisztelete és az innováció, a folyamatos fejlesztés. Többek között ezek teszik iskolánkat a város legkeresettebb oktatási intézményévé. A nyelvi tagozathoz, a gazdag szabadidős programkínálathoz, a tiszta, kulturált környezet kialakításához, tanulmányi versenyekhez köthető eredményeinkre különösen büszkék vagyunk.

AgroPlast

AgroPlast

Az Agroplast Kft. jelenlegi telephelyén 1969-ben kezdte el az üvegszálerősítésű poliészter termékek gyártását. Az akkor gyártott nagyméretű üvegszálerősítésű poliészter kemény poliuretánhab szendvicsszerkezetű panelekből összeállított (mintegy 10.000 méter hosszban) épületek, melyek mint sertéstartó épületek, raktárak, tanuszodák, stb. ma is állnak, minimális tisztántartáson kívül karbantartást nem igényelnek. 1972-ben kezdtük el az üvegszálerősítésű kerti úszómedencék, vitorláshajók, játszótéri csúszdák, napozópadok, kerti székek, valamint különféle tej-, permetlé-, és halszállító tartályok továbbá az állattartásban használt önitató vályúk gyártását. Már az 1970-es évek eleje óta igyekezett nyugati piaclehetoséget kiépíteni, így a kelet európai piac összeomlása nem sújtotta véglegesen. Jelenleg az Agroplast Kft termelésének mintegy 50-55 %-át Nyugat-Európában értékesíti. Exportját és importját saját jogon gyakorolja. A kft. belföldi értékesítése saját telephelyen történik. Az érdeklődőket és a vásárlókat kultúrált vevőszolgálati irodával és bemutatóteremmel várjuk. A belföldi forgalmazásban további 16 viszonteladó is részt vesz.

Akropolisz Ingatlan

Akropolisz Ingatlan

Ingatlanirodánk teljes kínálatából választhat listát, több szempont szerint csoportosítva az eladó ingatlanokat : - Térképen kikeresett település ingatlanlistája. - Települések szerint listázva az ingatlanokat. - Beállítások (keresési opciók) alapján készült lista. A listákban az ingatlanok miniatűr képére kattintva megtekintheti 600x480 méretű nagy képet, a listaszövegen kattintás az adott ingatlanra vonatkozó közel száz információt jeleníti meg anélkül, hogy a lista eltűnne !

Alsónémedi

Alsónémedi

Alsónémedi földrajzilag és történelmileg nagyobb tájegységbe tartozik, része a Duna-Tisza közének, mely a mai ismereteink szerint az újkőkorban népesült be, mint földművelő és állattartó közösség. A rézkorból származnak azok az állattemetkezések, amelyek ismertté tették Alsónémedi nevét ( badeni és szarmata temetők). A bronzkorból származó leletek a Kenderföldek és a Nagyhegy lelőhelyekről származnak. Alsónémedi a legrégebbi Pest megyei települések közé tartozik. a község ősi Nywyg nevét IV. Béla 1267. évi oklevele őrzi. Nywyg az Árpád nemzetség birtokához tartozott, majd az Aba nemzetséghez jutott. Az 1300-as években Némedi a váci püspökség birtokába került. A XVII. századi lakosság főként református vallású volt, istentiszteletet az 1458-ban épített templomban tartottak. A kuruc időkben Némedi lakossága jelentősen megnőtt, melynek a Rákóczi féle szabadságharc vetett véget.

Andi Masszázs

Andi Masszázs

Fáj a háta, nyaka, lába? jöjjön Andi masszázs szalonjába! A masszázst már évezredek óta használják fáldalomenyhítésre, különféle betegségek gyógyítására, vagy csak egyszerűen a jó közérzet érdekében.

Arizona Pub

Arizona Pub

Az Arizona Söröző 2001. május 25-én úgy nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy kimondottan western stílusban épült, mely jellegzetes külsején és a belső elrendezésén egyöntetűen látszik. Robosztus fa kerítésével és hatalmas ökörfejes kapubejárójával már messziről felhívja magára a figyelmet. A vadnyugati házakra emlékeztető homlokzata, a belső és külső kör erkélye, a falat díszítő s egyben a régi szalonokra emlékeztető zöld-arany selyem tapéta, a nyílt tüzű régépítésű kandalló és a valódi nyereg bárszékek a markáns fa asztalokkal és székekkel idézik a Western hangulatát. Az ajtóban ember nagyságú indián szobor fogadja a vendégeket, nem egyszer megviccelve azokat, akik ráköszöntek. A kő és tégla a belsőtér kialakításában is jelentősen részt kapott. Hideg napokon minden esetben begyújtunk a kandallóba, amikor is a nyílt tűz pattogása és látványa kellemesen és méltóan növeli a bárpult előtt ülők hangulatát. Míg az emeleti belső korlátokat hatalmas, a tetőszerkezetet is kitámasztó négy akácfa oszlop tartja. Egyben szintén az emeleten található az a működő kemence melyben lengyel recept alapján szoktuk elkészíteni, megsütni a csülköt. De itt helyezkedik el az a szalon biliárdasztal is mely önfeledt játékra ad lehetőséget bárki, számára ki szereti a biliárdot.

Hirdetés
Árnyékolástechnika

Árnyékolástechnika

25 éve foglalkozunk árnyékolástechnikával, 1983-ban elindított magánvállalkozásunk 1997-től betéti társaságként, majd kft-ként működik. Cégünk profilja: redőny reluxa, szalagfüggöny, vás zonroló, napellenző, szúnyogháló, har m onikaajtó készítés, szerelés Telephelyünk: Gyál, Budapesten és 50 km-es körzetében nem számítunk fel külön szállítási költséget.

Asa

Asa

Az A.S.A vállalatai teljes körű hulladékgazdálkodási szolgáltatást nyújtanak települések, intézmények, ipari és kereskedelmi létesítmények számára - megtalálva az optimális megoldást a megrendelők egyéni igényeihez, ugyanakkor valamennyi jogszabályi előírást maradéktalanul betartva. Hosszú ideje fennálló üzleti kapcsolataink kölcsönös bizalomra, együttműködésre, megbízhatóságra és minőségre épülnek.

Autóalkatrészek

Autóalkatrészek

Vállaljuk német nyelvterületről származó partnereivel folytatandó tárgyalásainak tolmácsolását, vagy teljes kommunikációjának lebonyolítását tökéletes diszkréció mellett. Német nyelvű látogatóinak kíséretét programjaik során. Ha fontos Önnek, hogy kommunikációja során az Ön gondolatai és ne csak a leírt, vagy elhangzott szavainak szótárazott formája kerüljön partnere számára átvitelre, de ebben nem teljesen perfekt, akkor bízzon meg bennünket ezzel. A német ember szemében ha anyanyelvén szólítja meg az, az Ön számára már garantált siker. -Mechanikai -műszerész, - lakatos ipari gép- és egyéb karbantartó, javító szolgáltatások eseti és szerződéses jelleggel.

B&P Dominátor

B&P Dominátor

Cégünk a B& Dominátor Kft 1994. második félévében alakult, családi vállalkozásként. Profilja a megalakuláskor mezőgazdasági és kerti kisgépek forgalmazása és beruházása, lebonyolítása volt. Időközben a piac igényei szerint, valamint szakmába vágóan kiegészült teljes körű munkavédelmi és tűzvédelmi szolgáltatással és az ehhez kapcsolódó környezetvédelmi feladatok ellátásával. A bekövetkezett gazdasági változások miatt munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzvédelmi tevékenység került előtérbe. Igény szerint szolgáltatásainkat kiegészítettük tűzoltó-készülék forgalmazásával és ellenőrzésével. Jelenleg ezeken a területeken tudjuk kiszolgálni a hozzánk forduló szervezeteket illetve államigazgatási területeit.

Bartók Béla általános iskola

Bartók Béla általános iskola

Mit jelent az, hogy ÖkoIskola? Az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása a környezeti válság. A környezettudatosabb életvitel kialakítása a válsággal való megküzdés egyik fő eszköze. Ehhez a célkitűzéshez járulnak hozzá az ökoiskolák azzal , hogy a jövő generációjának nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartják szem előtt.

Be-Ka

Be-Ka

Cégünk, a BE-KA 100 Szolgáltató Betéti Társaság 1998. decemberében alakult Gyálon. Fő tevékenységünk a gépjárműjavítás, elsősorban a karosszéria munkák (lakatolás, fényezés). Ezen felül szélvédő- és műanyagjavítást, valamint hűtő és klímahűtő javítást is vállalunk. 2004-től biztosítási kárügyintézést is végzünk - szállítástól javításig. A sérült autók szállítását saját autómentőnkkel is meg tudjuk oldani. A javítás idejére csereautót is tudunk biztosítani. Korszerű, jól felszerelt műhelyeinkben egy időben 3-4 gépkocsit tudunk javítani, 3,5 méteres magasságig teherautók, kamionok, munkagépek karosszéria munkáit is vállaljuk.

BlueFilters

BlueFilters

Az Ozmózis Víztisztító a XXI. század megoldása a XX. század és napjaink felelőtlen környezet szennyezésére. Ma már 13 millióféle anyagot használnak és dobnak, szórnak, öntenek, porlasztanak, koptatnak ki az életterünkbe. Az időjárás és szél az ártalmas anyagokat bárhová egyenletesen elterítheti. Minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező. Ezekből csak 60 ezret ismernek behatóbban. 100 alatt van az előírás szerint vizsgálandók száma, ha ivóvizet vizsgálnak. Európa földjei és forrásai átlagosan már 600 méter mélyen szennyezettek lehetnek. Sajnos van esélye, hogy egy-két száz ismeretlen anyag az előírás, szabvány és törvény szerint vizsgáltakon kívül bejuthasson a most favorizált ivó és főzővizébe is. Nincs olyan előírás ami ennyiféle anyag keresését a mostani csap és palackozott vizében előírja. Ezt már sajnos az Ön kockázat vállalási körére marad. A megoldás az Ozmózis jelenség. Az ozmózist a természet hozta létre. A vesénk, májunk így dolgozik. A növények így jutnak nedvességhez. Az űrhajókban így forgatnak vissza minden csepp vizet. A tengeri járművek így jutnak napi édesvízhez. Az Ozmózis hiperszűrő víztisztítás technológiájánál ma még nem ismerünk jobb szűrést. Ezt ajánlom Önnek az egészség megőrzéséhez!

Boda-bútor

Boda-bútor

Cégünk fő tevékenységi köre az új bútorok gyártása, forgalmazása, valamint modern és stilbútorok áthúzása. Cégünk jelenleg két üzlettel rendelkezik, melyekben megtalálhatóak az általunk gyártott bútorok nagyrésze, továbbá szekrények, konyhák, komódok, gardróbok, előszobafalak, étkezők, tálalók, dohányzóasztalok, hálószobaszekrények. Cégünk 1988. májusában vállalkozásként kezdte, majd 2004. májusában Kft-vé nőtte ki magát.

Tuti menü